Monthly Archives: September 2013

Vabilo na izredni občni zbor

DCIM102GOPRO

Na podlagi 15. člena Statuta ŠD Dobrova sklicujem

IZREDNI OBČNI ZBOR ŠD DOBROVA,


ki bo v torek, 15. 10. 2013 ob 20. uri v prostorih ŠD Dobrova v Gabrju.

DNEVNI RED:

1.    Otvoritev izrednega občnega zbora in izvolitev organov izrednega občnega zbora:

– delovnega predsedstva,

– overovatelja zapisnika in

– zapisnikarja

2. Razrešitev sedanjega predsednika ŠD Dobrova.

3. Volitve novega predsednika ŠD Dobrova.

Prosimo, da člani društva predloge za kandidata za predsednika ŠD Dobrova pošljete izvršnemu odboru najmanj 8 dni pred izrednim občnim zborom.
Gabrje, 30. 9. 2013

                                                                                                                                                 Predsednik ŠD Dobrova

                                                                                                                                                       Bojan Kozar

Drama na večnem derbiju, dež odplaknil tekmi v Tacnu

photo(1)

Za nami je nov tekmovalni konec tedna, ki ga je zaznamovala ohladitev ozračja ter velika količina dežja. Že pred začetkom vikenda so bili igranja prosti fantje selekcije U-10 saj imajo naslednji turnir šele v prihajajočemu koncu tedna, kot strela z jasnega pa je prišla novica iz Kamnika, da je odpovedana tudi tekma selekcije U-11. Tekma, ki bi morala biti odigrana v soboto v Kamniku, je bila odpovedana zaradi težav selekcije Kamnika pri sestavi ekipe. Da pa z odpovedmi ni bilo konca je poskrbelo še vreme in igrišče v Tacnu, kjer so imeli zaradi obilice padavin težave s pripravo igrišča oz. z označbo črt na igrišču.

Cicibani U-10, prosti

Cicibani U-11, sobota 28.9. v Kamniku, odpovedano
Ekipa Kamnika je naletela na težave s sestavo selekcije U-11 in tekmo predčasno odpovedala.

Mlajši dečki U-13, sobota 28.9. v Gabrju
Mlajši dečki so se po zelo oddaljenemu gostovanju prejšnji vikend vrnili domov in tekmo pred domačimi gledalci odigrali proti ekipi Nk Svobode iz Viča. Ekipi sta odigrali zelo solidno in osvojili točko, z malce več sreče pa bi lahko bila bera točk še večja! Fantje so prikazali zelo dobro igro, pokazali da so na pravi poti in se bodo v prihodnje lahko večkrat veselili. Ponovno so ekipi priskočili na pomoč tudi trije fantje iz mlajše selekcije, vsem čestitamo za novo osvojeno točko!
Dolomiti A : Nk Svoboda A 1:1
Dolomiti B : Nk Svoboda B 1:8
Dolomiti B : Nk Svoboda A 0:4
Dolomiti A : Nk Svoboda B 1:3

Starejši dečki U-15, sobota 28.9. v Gabrju
Ekipo starejših dečkov je čakala težka tekma saj je v goste prišla najboljša ekipa lige Kalcer Radomlje. domači fantje so prikazali zelo dobro igro vendar so po prestrogo dosojeni enajstmetrovki tkemo izgubili. Domači so tekmo začeli previdno in dopustili gostom, da so prevzeli pobudo in si priigrali dve priložnosti, ki ju je domači vratar Jalen Arko ubranil. Kasneje so pobudo prevzeli domači in si priigrali par zelo lepih priložnosti za vodstvo, katerih pa niso izkoristili in sledila je kazen ter prestrogo dosojena enajstmetrovka. Gostje so uspešno izvedli kazenski strel ter povedli, domačim pa je zmanjkalo časa ter sreče, da bi izzid izenačili. Vodilne Radomlje so odnesle vse tri točke, domačim fantom pa čestitke za pogumno in prikazano igro.
Dolomiti : Radomlje 0:1

Kadeti U-17,  nedelja 29.9. v Tacnu
Ekipi kadetov ter mladincev sta gostovali v Tacnu pri ekipi Nk Arne Tabor. V deževni nedelji sta se ekipi odpravili čez hrib na drugo stran ljubljanske kotline, kjer bi morali odigrati tekmo proti ekipi Arne Tabor. Na začudenje vseh, ki so bili prisotni v Tacnu pa so obe tekmi odpovedali, ker domačinom ni uspelo pravočasno in uspešno zarisati črt na igrišču. O usodi obeh tekem se še odloča…

Mladinci U-19, nedelja 29.9. v Tacnu
Ekipi kadetov ter mladincev sta gostovali v Tacnu pri ekipi Nk Arne Tabor. V deževni nedelji sta se ekipi odpravili čez hrib na drugo stran ljubljanske kotline, kjer bi morali odigrati tekmo proti ekipi Arne Tabor. Na začudenje vseh, ki so bili prisotni v Tacnu pa so obe tekmi odpovedali, ker domačinom ni uspelo pravočasno in uspešno zarisati črt na igrišču. O usodi obeh tekem se še odloča…

Člani, sobota 28.9. v Gabrju
Člani še naprej ostajajo neporaženi. Tokrat so v goste prišli sosedje iz Dragomerja, kar je pomenilo nov večni derbi. Vsi, ki so pričakovali razburljivo tekmo in se v dežju in mrazu odpravili bodrit igralce so imeli kaj videti. V Gabrju se je namreč odvijala prava drama, ki meji na mejo verjetnosti. Tekmo so bolje začeli gostujoči igralci in kmalu povedli z 1:0. Izzid je ostal kljub priložnostim na obeh straneh nespremenjen do sredine drugega polčasa od takrat pa se je odvijala prava drama. V 62¨ je bil izključen gostujoči vratar zaradi posredovanja zunaj kazenskega prostora in si prislužil predčasno pot pod prho. Igra se je nadeljevala in izključenemu vratarju je kmalu pod tuš sledil njegov soigralec, zaradi ugovarjanja je bil izključen še en igralec Dragomerja. Vsi smo pričakovali popolno ofenzivo in zmanjšanje izzida ampak zgodilo se je ravno nasprotno, gostje so z dvema igralcema manj ponovno zadeli in vodstvo povišali na 2:0. Da zaključek tekme ne bo dolgočasen pa je z novo izključitvijo poskrbel igralec Nk Dragomerja. Domačini so imeli tri igralce več na igrišču ampak ponovno so zadeli gostje in izzid povišali na 3:0?! Po hladnemu tušu pa so se končno prebudili domačini iz izzid uspeli v zadnjih 15 minutah izenačit! Z dvema zadetkoma se je izkazal Klemen Zorc, še en zadetek pa je dodal Kovač Matic.
Fantom čestitke za novo osvojeno točko in karakterju, da so se po velikemu zaostanku uspeli vrnit v igro!
Dolomiti : Dragomer 3:3

Mladinci nadaljujejo z zmagovitim nizom

Za nami je nov uspešen tekmovalni vikend. Na igriščih so se potili igralci vseh selekcij, prvi pa so s tekmami začeli najmlajši.

Cicibani U-10, sobota 21.9. v Medvodah
Najmlajši fanti, selekcija U10 je imela drugi turnir, ki ga je gostila ekipa Medvod. Ponovno so se izkazali ter osvojili nove štiri točke. Proti gostiteljem iz Medvod so prejeli zadetka v zadnji minuti tekme, remizirali proti ekipi Bravo ter s 4:0 premagali ekipo iz Ivančne Gorice. Fantje iz tekme v tekmo napredujejo in so postali že prava ekipa! Čestitke selekciji!
Medvode : Dolomiti 2:0
Bravo : Dolomiti 1:1
Dolomiti : Ivančna Gorica 4:0

Cicibani U-11, sobota 21.9. v Gabrju
Po treh zaporednih gostovanjih je ekipo U-11 čakala končno tudi domača tekma, gostili smo ekipo Slovana. V prelepem sobotnem dopoldnevu so igralci odlično začeli tekmo in takoj na začetku povedli z 1:0. Po hitremu vodstvu so nadaljevali z dobro igro ter si priigrali kopico lepih priložnosti, z dobrimi obrambami se je izkazal gostujoči vratar. Potem je sledil hladen tuš in ekipa Slovana je na hitro dosegla tri zadetke ter povedla s 3:1. Hladen tuš je domačo ekipo predramil, igralci so se zbrali ter rezultat v zadnjih minutah tekme preobrnili v svoj prid in na koncu zmagali z rezlultatom 4:3. Čestitke fantom in Neli za novo zmago!
Dolomiti : Slovan 4:3

Mlajši dečki U-13, sobota 21.9. v Metliki
Mlajši dečki so se tokrat odpravili na težko gostovanje ob Hrvaško mejo na Kolpo. Na težave so naleteli že na začetku poti proti dolenjski saj so obtičali v zastoju na avtocesti zaradi prometne nesreče in na prizorišče tekme prispeli šele 30 minut pred tekmo. Žal so se iz dolgega in težkega gostovanja vrnili brez osvojene točke, nasprotnik je bil boljši pri naših fantih pa je davek terjala dolga vožnja.
Kolpa A : Dolomiti A 3:1
Kolpa A : Dolomiti B 10:0
Kolpa B : Dolomiti B 11:0
Kolpa A : Dolomiti A 2:1

Starejši dečki U-15, sobota 21.9. v Mirni
Tudi ekipo mlajših dečkov je čakala pot proti dolenjski saj so gostovali pri ekipi Mirne ter se domov vrnili z novo osvojeno točko. Odigrali so dobro tekmo, si priigrali kopico lepih priložnosti in povedli z 1:0 z golom Roka Casermana. Po vodstvu so še naprej igrali dobro ter si ustvarjali priložnosti potem pa v zadnji minuti tekme nesrečno prejeli zadetek za izenačenje. Čestitke fantom za novo točko.
Mirna : Dolomiti 1:1

Kadeti U-17, nedelja 22.9. v Gabrju
Ekipi kadetov ter mladincev sta gostili ekipi iz Zagorja. Ekipa kadetov je tekmo začela slabše od pričakovanj in se hitro znašla v zaostanku z 0:2. Fantje se niso predali ter pravi karakter ekipe pokazali v drugem polčasu, ko so se z veliko želje vrnili in rezultat izenačili, malo pa je zmanjkalo do popolnega preobrata ter zmage. Gol za zmanjšanje rezultata na 1:2 je dosegel Matej Gracar, končni rezultat je z novim golom postavil Amel Merdanovič.
Čestitke fantom, ker se po zaostanku niso predali ter se v tekmo vrnili in osvojili dragoceno točko!
Dolomiti : Zagorje 2:2

Mladinci U-19, nedelja 22.9. v Gabrju
Pokal: Ekipa mladincev je imela v zadnjemu tednu naporen ritem tekem. Potem, ko so v sredo, 18.9. v pokalni tekmi premagali favorizirano ekipo iz Bele krajine z visokih 8:2 ter si na ta način zagotovili napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja.
Dolomiti : Bela krajina 8:2
V naslednjemu kolu v pokalu je ekipo čakal nov močan nasprotnik, ekipa Interblocka. Fantje so prikazali zelo dobro igro ter se v težki tekmi enakovredno kosali z gosti iz Interblocka. Na koncu so gostje le strli domačo obrambo ter na koncu zmagali z 0:3. Dolomiti : Interblock 0:3

Prvenstvo:Čez vikend jih je v nedeljo čakala nova težka tekma saj so gostili ekipo Zagorja. Tekmo so odlično začeli ter po začetnemu pritisku povedli z 1:0 z golom Kermavnar Metoda. Po začetnemu vodstvu si je ekipa ustvarila še nekaj lepih priložnosti a jim mreže ni uspelo zatresti. Kljub kasnejšemu pritisku gostov sta mreži do konca tekme mirovali in ekipa si je priigrala nove tri točke! Čestitke fantom za nove tri točke.
Dolomiti : Zagorje 1:0

Člani, sobota 21.9. v Moravčah
Člani v novi sezoni še vedno ne poznajo poraza! Po prvih treh tekmah in treh remijih so tokrat zmagali na težkem gostovanju v Moravčah! Kot vedno je bilo gostovanje v Moravčah težko, igra agresivna ter borbena od začetka do konca. V vodstvo je Dolomite z zadetkom popeljal Tilen Klarič v 56 minuti, zmago je slabih deset minut kasneje potrdil Klemen Banovec. Fantje so pokazali odlično igro ter pokazali, da lahko zmagajo vsako ekipo v ligi, čestitke!
Moravče : Dolomiti 0:2

Nov uspešen vikend, tudi tokrat vse ekipe do točk!!

20130914_100206

Za nami je nov tekmovali vikend, ki je bil nadvse uspešen saj so tudi tokrat vse ekipe prišle do novih ligaških točk. Na igriščih so tekmovale vse ekipe razen najmlajše selekcije U10, katero naslednji turnir čaka v prihajajočemu vikendu.

Cicibani U-11
12.9. v Komendi, Komenda:Dolomiti 5:2
14.9. v Moravčah, Moravče:Dolomiti 1:1

Cicibani U11 so imeli v ¨podaljšanemu¨ vikendu kar dve tekmi. Zaostalo tekmo drugega kroga so odigrali že v četrtek, 12.9. v Komendi ter tekmo v težkih razmerah izgubili 5:2, čeprav bi si glede na prikazano zaslužili več. Časa za počitek ni bilo dosti saj jih je že v soboto čakalo novo težko gostovanje v Moravčah na kateremu so fantje in punci prikazali dobro nogometno predstavo ter po začetnemu zaostanku tekmo končali z remijem 1:1.

Komenda:Dolomiti 5:2
Moravče:Dolomiti 1:1

Mlajši dečki U-13, sobota 13.9. v Gabrju
V soboto smo imeli prvo domačo tekmo proti vrstnikom iz Šmartnega. Ekipa je v lepem nogometnem prazniku dosegli nove 3 točke, kar je glede na težave, ki smo jih imeli s sestavo ekipe vsekakor pohvalen dosežek! Ker smo imel na voljo le 13 igralcev, so nam na pomoč proti starejšim fantom pogumno priskočili še igralci iz selekcije U-11 (Urban, Adi in Neli) ter nam pomagali do novih treh točk. Posebna pohvala gre tudi staršem za bučno podporo.

Dolomiti A : Šmartno A 0:3
Dolomiti B : Šmartno B 0:6
Dolomiti A : Šmartno B 2:0
Dolomiti B : Šmartno A 0:4

Starejši dečki U-15, sobota 13.9. v Gabrju
Po slabšemu štartu v sezono ter porazu v prvemu krogu so fantje prišli že do druge zaporedne zmage! Tokrat je bila boljša od ekipe Kočevja ter zmagala z visokih 6:0. Fantje so od prve minute srečanja krenili odločno v tekmo in bili skozi celo tekmo boljši nasprotnik. Dva zadetka je dosegel Domen Kumer, gole pa so dosegli še Žan Berlič, Mitja Skoporcu ter Andraž Černe. Čestitke ekipi za novo zmago!!

Dolomiti : Kočevje 6:0

Kadeti U-17, nedelja 15.9. v Mengšu
Ekipi kadetov ter mladincev sta gostovali v Mengšu, kjer jih je gostila ekipa Nk Mengo. Kadeti so odigrali odlično tekmo ter prepričljivo zmagali s 3:0 ter še drugič v sezoni svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Že drugo tekmo zaporen je gol dosegel Amel Merdanovič, Brin Rant ter Jaka Prebil po neposrednemu zadetku iz kota. Zmaga bi lahko bila še višja saj si je ekipa priigrala šd kopico zrelih priložnosti ter zapravila še najstrožjo kazen. Čestitke ekipi za prikazano igro ter drugo zaporedno zmago!!

Dolomiti : Mengeš 3:0

Mladinci U-19, nedelja 15.9. v Mengšu
Tako kot kadeti so v Mengšu gostovali tudi mladinci in tudi oni dosegli še drugo zaporedno zmago! Fantje so prikazali disciplinirano ter kolektivno igro in tekmo zmagali z rezultatom 2:0. Ekipa je odigrala zelo dobro ter si poleg zadetkov priigrala še lepo število zrelih priložnosti in bi lahko bila zmaga še višja. Gole sta dosegla Tim Trojar ter Urban Osredkar po samostojnemu prodoru. Čestitke ekipi za novo zmago!

Dolomiti : Mengeš 2:0

Člani, soboto 14.9.
Svojo tretjo tekmo so v soboto proti ekipi Vira odigrali člani ter v svoji tretji tekmi prišli še do tretjega remija. Ekipa se je dvakrat znašla v zaostanku in se dvakrat vrnila ter na koncu prišla do zaslužene točke. Tudi člani v novi sezoni še ne poznajo poraza in če bodo tako nadaljevali jih do zmag loči zelo malo. Čestitke ekipi za novo točko!

Dolomiti : Vir 2:2

Vsem fantom in puncama čestitamo za prikazano igro in nove  osvojene točke!!

Vse ekipe do točk!

mladinci

Za nami je drugi ligaški konec tedna, ki je bil rezultatsko zelo uspešen saj so se vse naše ekipe odlično odrezale ter prišle do novih točk. Na igriščih so bile dejavne vse ekipe razen selekcije U11, katera bo svojo zaostalo tekmo proti Komendi odigrala v četrtek ob 18h v Gabrju.

Cicibani U-10, Turnir, sobota 7.9. ob 10h v Gabrju
V soboto so tekmovalni vikend odprli cicibani U10. V svoji skupini, kjer nastopajo še ekipe NK Bravo, NK Medvode ter NK Ivančna Gorica so osvojili 5 točk in na ta način ostali neporaženi. Izkazali so se z lepo igro, igrivostjo ter ekipnim duhom ter s tem nagradili njihovega novega trenerja g. Mendaš Filipa.

Dolomiti : Medvode 0:0
Dolomiti : Bravo A 2:2:
Dolomiti : Ivančna Gorica 3:1

Mlajši dečki U-13, sobota 7.9. v Tacnu
V Tacnu so tekmo drugega kroga odigrali mlajši dečki U-13. Ekipa U-13 igra tekme z dvema ekipama, ki se nato pomerita v štirih tekmah z obema ekipama nasprotnika. Trenutno je selekcija še v fazi spoznavanja ter navajanja drug na drugega, kljub temu pa so se izkazali z borbeno in odgovorno igro s katero so upoštevali trenerjeva navodila. Glede na dejstvo, da so igrali brez menjave so tri točke več kot pohvalne ter vzpodbudne, čestitke!

Arne Tabor 69 A : Dolomiti A 1:0
Arne Tabor 69 A : Dolomiti B 8:0
Arne Tabor 69 B : Dolomiti A 1:7
Arne Tabor 69 B : Dolomiti B 3:0

Starejši dečki U-15, nedelja 8.9. na Kolpi
Do prve zmage v novi sezoni so prišli tudi mlajši dečki. V nedeljo so se odpravili na dolgo pot proti Hrvaški meji, kjer jih je čakala ekipa Kolpe. Fantje so tekmo kljub naporni poti odlično odigrali ter iz težkega gostovanja odnesli vse tri točke. Tekmo so zmagali z 2:0, zmaga pa bi lahko bila še višja saj so si fantje poleg zadetkov pripravili še kopico lepih priložnost. V vodstvo jih je s prelepim zadetkom popeljal Tjaš Kumer, končni izid pa je po podaji iz kota Lana Sedeja postavil Dejan Stanojevič.

Kolpa : Dolomiti 0:2

Kadeti U-17, nedelja 8.9. v Gabrju
S prvima tekmama so v novo prvenstvo vstopili tudi kadeti ter mladinci, ki igrajo v povezani ligi. V prvemu kolu jih je čakala težka tekma proti vedno neugodni ekipi Litije. Prvi so svojo tekmo odigrali kadeti ter zmagali z 1:0. Tekma proti Litiji je bila po pričakovanju težka, fantje pa so jo odigrali zelo zrelo, če upoštevamo dejstvo, da je bila to za večino fantov prva tekma v selekciji kadetov. Tekmo je v izdihljajih srečanja odločil Amel Merdanovič. Čestitke fantom za prve tri točke!

Dolomiti : Litija 1:0

Mladinci U-19, nedelja 8.9. v Gabrju
Tako kot kadeti so z novo sezono pričeli tudi mladinci. Sezono so odlično odprli ter neugodno ekipo Litije premagali z 2:1. Oba zadetka za Dolomite je dosegel Miha Kolar. Čestitke celotni ekipi za prikazano željo, borbenost ter všečno igro.

Dolomiti : Litija 2:1

Člani, nedelja 8.9. v Dragomerju
Drugi krog so na koncu zaključili člani, ki so svojo tekmo proti ekipi Nk Dren morali odigrati v Dragomerju (nezmožnost igranja tekem na Drenu zaradi adaptacije garderob). Svojo tekmo so na lokalnemu derbiju odlično začeli ter si z zadetkoma Klemna Zorca ter Boštjana Krefta priigrali prednost dveh zadetkov. Potem pa je sledila (pre)groba izključitev našega igralca zaradi grobega štarta, Dren je to znal izkoristiti in do konca tekme uspel rezultat izenačiti. Čestitke fantom za novo točko!

Dren : Dolomiti 2:2

Vsem ekipam čestitamo ter jim želimo veliko sreče tudi v prihodnosti

Delovna akcija na igriščih v Gabrju

lopata

NOVO igrišče v Gabrju
Obveščamo vas, da smo začeli z urejanjem teniških igrišč v Gabrju, ki bodo od sedaj služila kot dodatna igrišča namenjena za nogometne treninge. S tem bomo pridobili novo in zelo uporabno igrišče, ki nam bo v deževnih in mrzlih mesecih prišlo še kako prav!

DELOVNA akcija v Soboto, 7.9.2013
Vse starše, igralce in simpatizerje kluba obveščamo, da bomo imeli v soboto, 7.9.2013 delovno akcijo na igriščih v Gabrju, kjer bomo odstranili veje, pokosili travo, spulili plevel ter uredili okolico prijaznejšo.
Zato vse, ki ste pripravljeni pomagati vabimo, da se nam v soboto pridružite.

Začnemo ob 8h zjutraj, s seboj prinesite delovno orodje. Se vidimo:)

Status Športnika

Vse, ki bi v novem šolskem letu želeli pridobiti potrdilo za status športnika obveščamo, naj izpolnjene vloge oddajo trenerjem na treningu oz. jih pošljejo na mail info@dolomiti.si.

Pogoj za pridobitev papirjev so poravnane vse obveznosti do NK Dolomiti!