Monthly Archives: February 2018

Naši nogometaši nadaljujejo s pripravami na pomlad

filip kadeti

Naši igralci se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje nogometnih prvenstev. V vikendu 20., 21.1. so igrali:
V soboto, 20.01. sta ekipi U-10 zopet odigrali zimsko ligo.

A ekipa je odigrala borbeno tekmo in pokazala dobro igro, a je bilo to zal premalo za kaj vec kot poraz.

B ekipa je odigrala derbi kroga za prvo mesto in kljub zelo dobri igri, odigranih veliko dobrih akcij in vecji posesti zoge, zal izgubila.

Igralci selekcije U-11, ki nastopajo v zimski ligi v balonu, so minuli vikend odigrali dve zelo težki in dobri tekmi. Dosegli so eno zmago in bili enkrat poraženi. Fante lahko pohvalimo, saj z vsako tekmo prikazujejo boljše predstave, predvsem pa v igro uspešno prenašajo stvari, ki jih vadijo na treningih. Tudi tokrat so dosegli tri zelo lepe zadetke, ki so bili posledica atraktivnih preigravanj in lepih kombinacij v napadu.

Naša ekipa U13 ta vikend v zimski ligi ni bila razpoložena. Tekmo proti domačinom je začela zelo slabo in nezainteresirano ter že v prvih minutah tekme hitro prejela dva gola, ki sta našim fantom vzela prepotrebno pozitivno motiviranost in borbenost. V nadaljevanju tekme je bilo veliko tehničnih napak in napačnih podaj, kar so domačini znali izkoristiti in zasluženo visoko zmagati. Častni gol je, po dobrem strelu Matevža z roba kazenskega prostora in slabo odbiti žogi gostujočega vratarja, za domačo ekipo dosegel Jaka Cerk. V naslednjih dneh je potrebno glave ponovno dvigniti, strniti vrste in v novih tekmah pokazati česa je ekipa resnično sposobna. Gremo fantje!

Igralci selekcije U15 so ta vikend odigrali 6. kolo zimske lige v Radomljah, proti ekipi NK ZARICA KRANJ VIJOSA. Naši fantje so kmalu po začetku tekme prevzeli pobudo na igrišču, ter s hitrimi podajami onemogočali nasprotniku, da bi prišel do žoge. V prvem polčasu so z hitrimi podajami pripravili nekaj lepih priložnosti in dvakrat tudi zadeli. V drugem polčasu so svoj ritem še dvignili, si priigrali veliko priložnosti in tekmo zaključili z rezultatom 6:0. Fantje so prikazali borbeno in všečno igro, z veliko podajami, nasprotni ekipi pa niso pustili, da bi ogrozili naš gol. Čestitke ekipi!

 

V vikendu 27. in 28.1.

 

ZIMSKA LIGA U-11

Nadaljuje se pestro dogajanje v zimski ligi U-11. Naša ekipa je včeraj znova odigrala tri zelo težke tekme, s prikazano igro pa smo zelo zadovoljni. Že na prvi tekmi so igralci pokazali, da so že zelo pogrešali tekme in odigrali tekmo, polno dinamike, lepih varanj in ekipnega sodelovanja ter dosegli dva zelo lepa zadetka. Tudi druga tekma je bila zelo zanimiva, naši igralci so bili zelo razigrani in borbeni. Na zadnji tekmi pa smo pokazali malce preveč strahospoštovanja proti NK Olimpija, a kljub temu dokazali, da z več poguma lahko dobro igramo tudi proti favoritom. Veseli smo, da se nam je pridružil nov soigralec, Jakub dobrodošel med nami!

 

ZIMSKA LIGA U-13

Tokrat je naši ekipi nasproti stala ekipa z vrha lestvice zimske lige in z najmočnejšo obrambo, saj so v 5 tekmah prejeli le 2 zadetka oz. daleč najmanj v ligi. Naši fantje so bili tokrat bolje razpoloženi, vendar so tekmo zopet pričeli s prevelikom spoštovanjem do nasprotnika, ki je znal izkoriščati nezbranost in neagresivnost v obrambi, kar je botrovalo hitremu rezultatskemu zaostanku v uvodnih minutah, katerega nato niso več ujeli. Po kritičnih uvodnih minutah so se fantje zbrali in si z dobro igri že v prvem polčasu priigrali zelo veliko priložnosti. Strelsko razpoložen je bil zopet Jaka Cerk, ki je dosegel 2 gola, na eurogol ki ga je v drugem polčasu dosegel Nal Pirc pa bi bili ponosni tudi najboljši igralci nogometa. Fantje so spoznali, da lahko zabijajo gole tudi najboljši obrambi v ligi, kar je spodbudno za prihajajoče tekme.

 

SELEKCIJA U-17:

Včeraj so kadeti odigrali prijateljsko tekmo proti NK Šmartno.Fantje so zelo dobro igrali in pozna se, da so po končanem jesenskem delu pridno trenirali s trenerjem Mendaš Filipom.

Rezultan Dolomiti Dragomer: Šmartno 3:0 (1:0)

Strelci: Korošec Anže, Rep Žiga in Dolinar Sašo.

 

 

SUPER ZABAVNI IGRALNI DAN!

V soboto, 27.2. je na OŠ Dobrova potekal prvi Igralni dan NK Junior. Udeležba je bila zelo pisana, saj so se družili otroci iz vrtcev in šolarčki. Pridružili so se nam tudi nogometaši NK Dragomer. Zelo veseli smo, da je bilo z nami tako velik nadobudnih nogometašev in nogometašic, vsi smo se zelo zabavali in se že veselimo naslednjih Igralnih dni.

Naslednji je na sporedu že v nedeljo, 4.2, prav tako od 9.00 do 11.00 v telovadnici na OŠ Dobrova.

Se vidimo:)!