Člani pomlad začeli s točko

U10 BAZA1

Člani pomlad začeli s točko

Za člane je zimskega spanca konec. Pretekli vikend se je namreč za naše člane že začel pomladanski del prvenstva. V soboto so gostovali na Kodeljevem pri Slovanu.
Med zimskim premorom so naši fantje pridno trenirali in se pripravljali na nadaljevanje prvenstva, kar se je pokazalo tudi na tekmi.
Domačini so v prvemu polčasu sicer povedli, v drugemu polčasu pa so Dolomiti z golom Žan Japelj​ uspeli rezultat izenačiti in osvojiti pomembno točko.

Čestitke našim fantom za uspešen začetek prvenstva

Preostale ekipe pa počasi zaključujejo s pripravami za pomladanski del, zaključujejo se zimske lige in počasi bo šlo zares.

SELEKCIJA U-10
V soboto je selekcija U10 odigrala že 9.krog zimske lige, kjer sta obe ekipi odigrali zelo dobro, ampak jima je malo zmanjkalo za zmago.
A ekipa je odigrala odličen prvi polčas, vendar jim je na koncu tekme zmanjkalo malo sreče in so izgubili proti ekipi NK Litija z 2:1.
B ekipa je igrala proti NK Olimpija in izgubila 4:2. Igralci so na začetku tekme bili preveč zaspani, kar so igralci Olimpije izkoristili, ampak smo se po zaostanku S 3:0 vrnili v igro in na koncu nam je zmanjkalo za kaj več kot poraz s 4:2.

V nedeljo smo se s selekcijo U10 udeležili premiernega turnirja v Športnem centru Baza. V skupini smo najprej izgubili z 2:0 proti NK Ivančna gorica, nato pa pokazali pravi karakter in igro in najprej premagali NK Ilirijo z 2:0 in nato še za 3.mesto ekipo iz Maribora NŠ Marinko Galić z 1:0.
Zahvalil bi se organizatorju za odlično pripravljen turnir in seveda našim zvestim navijačem staršem.

SELEKCIJA U-11

Tudi minuli vikend je bil za selekcijo U-11 zelo pester. V soboto smo odigrali še zadnji dve tekmi v Zimski ligi, dosegli zmago proti NK Brinje Grosuplje in tudi NK Olimpija nudili dostojen odpor.

V nedeljo smo sodelovali na dveh turnirjih v Športni dvorani Baza, ki je zrasla pod vodstvom slovenskih nogometnih reprezentantov Boštjana Cesarja in Bojana Jokiča. Ena ekipa je sodelovala na turnirju Rad igram nogomet in z dvema zmagama ter zelo dobro igro postala zmagovalka turnirja. Ena ekipa pa je sodelovala na turnirju Baza in osvojila 3. mesto.

S tem smo zaključili zimski del tekmovanj in lahko zaključimo, da so vsi igralci pokazali napredek v igri in nogometnih sposobnostih. Nekateri so se prvič srečali z igranjem na večjem igrišču, vsi pa so odigrali veliko težkih in zanimivih tekem.

Z mislimi smo že usmerjeni v nadlajevanje treningov in tekem, prva postaja pa je že prihodnji vikend, ko se bomo udeležili Mednarodnega turnirja v Umagu.

Vsem igralcem čestitamo za dobre igre v zimskem obdobju, prav tako pa se zahvaljujemo staršem za podporo in športno navijanje ter spremljanje tekem.

SELEKCIJA U-15

V nedeljo, 11.03.2018 so naši fantje odigrali zadnji 2 tekmi Zimske lige v Radomljah. Prvo tekmo so igrali proti do takrat drugo uvrščeni ekipi ŠD VIR. Fantje so v tekmo krenili zelo odločno ter si z disciplinirano in napadalno igro priigrali kar nekaj priložnosti, ter prvi polčas zaključili z vodstvom 2:0. Prvi gol je dosegel Luka Lorger, drugega pa Val Malis z lepim strelom iz roba kazenskega prostora. Tudi v drugem polčasu so fantje igrali borbeno, ter z odločno in disciplinirano igro zaustavljali in onemogočali napade nasprotne ekipe. Igralci ŠD VIRA so izkoristili enega redkih trenutkov nezbranosti naših fantov, ter rezultat znižali na 2:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Drugo tekmo so naši fantje odigrali z ekipo NK PROTEUS RAKEK. V tekmo so krenili odločno, z željo po še eni zmagi, vendar se je očitno poznala že utrujenost iz prejšnje tekme. Prvi polčas se je končal brez večjih priložnosti, z rezultatom 0:0. Med premorom so se fantje zbrali in v drugem polčasu potrdili odlično formo. Nasprotnike so takoj »pritisnili« in prevzeli nadzor nad igro, ter si tako priigrali kar nekaj priložnosti. Tekmo so zmagali z rezultatom 5:0. Štirikrat je zadel Luka Lorger, enkrat pa Nik Okorn.

Fantje (in punca) so Zimsko ligo zaključili na odličnem 3 mestu, z enakim številom točk (20) kot drugouvrščena ekipa ŠD DOB, katero so premagali v prejšnjem krogu. Odigrali so 10 tekem, od tega so 6x zmagali, 2x igrali neodločeno ter 2x izgubili. Dosegli so 22 golov, dobili pa le 7.

Čestitke vsem fantom in punci za borbenost in predanost. Posebne čestitke pa gredo staršem za odlično navijanje in vzpodbujanje skozi celotno Zimsko ligo.

Hvala!

Selekcija U-13

Zadnje kolo zimske lige so naši fantje zaključili na najboljši možni način. Po tem ko se jim je zmaga, kljub dobrim igram vedno izmuznila (dvakrat zopred igrali neodločeno), končno le dočakali tudi zmago. Ekipa iz Črnuč je morala priznati premoč našim fantom, ki so si priigrali veliko dobrih priložnosti za zadetek, kar nekaj pa jih tudi dosegli in na koncu visoko zmagali. Fantje so sami sebi dokazali, da zmorejo in si v zimskem času pripravili dobro podlago za spomladanski del sezone. Naslednji teden jih čaka vikend turnir v Umagu, kjer se bodo fantje še bolje spoznali in izpopolnjevali svoje nogometno znanje na močnem mednarodnem turnirju. Fantom še enkrat čestitke na dobrih predstavah v zimski ligi!