Vreme odplaknilo večino tekem

dolomiti u15

Močni nalivi, katerim smo bili priča celo soboto, so odplaknili večino tekem, ki bi morale biti odigrane v soboto. Tako so odpadle tekme članov, mladincev, kadetov in turnir cicibanov U-9.

Vseeno pa sta svoji tekmi v soboto dopoldan odigrali selekciji starejših in mlajših dečkov.

Starejši dečki U-15
Dolomiti Dragomer – Trebnje Tian 4:3
V 2. krogu so naši fantje v Dragomerju gostili ekipo iz Trebnjega. Posledice četrtkovega neurja in deževja v preteklih dneh je pustilo močne odtise oz. velikanske luže na igrišču. Kljub zelo slabim pogojem za igro, celo tekmo je še dodatno deževalo, so fantje v tekmo krenili pogumno in zagnano. Že v uvodnih minutah so si priigrali nekaj dobrih priložnosti, eno izmed njih pa je v 4. minuti izkoristil Mitja Rolih in z odličnim strelom z roba kazenskega prostora zadel v dolgi kot. Po prekršku pred našim kazenskim prostorom so gostje z izvrstno izvedenim prostim strelom izenačili. V nadaljevanju tekme so naši fantje pritiskali proti vratom nasprotnega moštva ter še dvakrat zadeli. Strelca sta bila Gal Jeraj in Urban Verbič. Ekipa iz Trebnjega pa se kljub močnemu zaostanku ni predala in iz 3 protinapadov dosegla 2 gola, pri drugem jim je naša ekipa tudi pomagala, tako da sta šli ekipi na odmor izenačeni. V drugem delu smo gledali podobno tekmo, kjer so se naši fantje borili tako proti nasprotni ekipi kot proti igrišču, ki ni dopuščal, da bi se igra lahko razvila in razživela, kar je bila le še dodatna voda na mlin nasprotni ekipi, ki se je branila. V eni od akcij, ki je bila odlično izvedena ter še bolje zaključena, je Jaka Cerk z glavo dosegel gol, ter domači ekipi zagotovil prvo zmago v letošnji sezoni. Fantje so bili na koncu tekme vidno izmučeni, kar je le dokaz, da si želijo ne glede na pogoje kakršni so bili, dati vse od sebe. Čestitke!

Mlajši dečki U-13
Dolomiti Dragomer – Zagorje
Ekipa se je prvič v sezoni predstavila domačim navijačem, ki so za fante navijali kljub slabemu vremenu. Tekma je potekala v malce drugačnih pogojih, saj je bila zaradi močnega deževja odigrana na umetni travi. Ker je to igrišče nekoliko manjše od običajnega, so naši fantje težje prihajali do dobrega medsebojnega sodelovanja v igri, medtem, ko je bilo ravno manjše igrišče pisano na kožo nasprotnikom iz Zagorja. Fantje so vseeno prikazali dobro igro, so pa nasprotniku prepustili preveč t.i. odbitih žog, ki so po strelih z razdalje večinoma pristale v naši mreži. V drugem polčasu so fantje izboljšali tudi ta element in bili občutno boljši nasprotnik ter dosegli prvi gol v letošnji sezoni.